Hallituksen puheenjohtaja 2018-

Arja Alho

Arja on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori. Ydinlehden päätoimittaja. Toiminut pitkään kansanedustajana ja ministerinä.

Lue lisää

Varapuheenjohtaja

Maria Mäkynen toimii TSL:n koulutuspäällikkönä, ja aiemmin mm. eduskunnassa kansanedustajien poliittisena avustajana, koulutus-suunnittelijana Filosofian Akatemiassa, apulaistutkijana Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksessa ja tutkimusavustajana Jyväskylän yliopiston yhteiskunta-tieteellisessä tiedekunnassa. Erityisesti koulutus- ja tiedepoliittiset kysymykset ovat Rytköselle sydäntä lähellä, mutta myös muun muassa prekarisaatiokehitys ja demokraattisen yhteiskunnan edellytykset kiinnostavat. Haaveena Rytkösellä on eriarvoisuuden poistaminen ja ihmisten vaikutusmahdollisuuksien parantaminen.

Sihteeri

Seppo Ylinen on koulutusssuunnittelija. Hän on toiminut koulutussihteerinä ja -suunnittelijana Työväen Sivistysliitossa (TSL) ja SDP:ssä aate-, yhteiskunta-, talous- ja kv-politiikan sisältöalueilla. Työskennellyt kehitysyhteistyöhankkeitten vetäjänä mm. Nicaraquassa. Hallituksen jäsenenä 10 vuoden ajan käynnistämässä KEPAn toimintaa. Yhteiskunnallisten harrastusten lisäksi aika kuluu kirjallisuuden, öljyvärimaalauksen, kalastuksen ja mökkeilyn parissa.

Hallituksen jäsen

Erkki Tuomioja on SDP:n kansanedustaja ja Suomen pitkäaikaisin ulkoministeri (2000-2007, 2011-2015).

Koulutukseltaan Tuomioja on valtiotieteiden tohtori ja ekonomi.

Hallituksen jäsen

Yrjö Hakanen on Helsingin kaupunginvaltuutettu ja mukana useissa kansalaisliikkeissä. Hän on toiminut aiemmin Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtajana ja Euroopan vasemmiston hallituksessa. Hakanen on julkaissut ja toimittanut useita kirjoja marxilaisuudesta, vasemmistopolitiikasta ja kuntauudistuksesta. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. www.yrjohakanen.fi

Hallituksen jäsen

Jouko Kajanoja on yhteiskuntapolitiikan dosentti Helsingin yliopistossa.

Valmistuttuaan ekonomiksi ja valtiotieteen maisteriksi Kajanoja toimi julkisessa hallinnollissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä päätyen asuntohallituksen rahoitusjohtajaksi. Toiminta puolueessa vei hänet työvoimaministeriksi Mauno Koiviston ja Kalevi Sorsan hallituksiin ja SKP:n puheenjohtajaksi. Kirjoitettuaan sosiaalitieteen väitöskirjan hän toimi tutkimus- ja esimiestehtävissä Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa ja Kansaneläkelaitoksessa. Jäätyään eläkkeelle Kajanoja on jatkanut tieteellistä kirjoittamista, yliopistollista opetusta ja tutkimusohjausta sekä maailmanparantamista.

Hallituksen jäsen

Sari Melkko

Hallituksen jäsen

Timo Kontio työskentelee sijaishuollon lastensuojelun sosiaalityöntekijänä. Aiemmin hän työskenteli valtionhallinnossa ministeri Krista Kiurun ja Piia Viitasen esikunnissa. Hän on opiskellut Helsingin yliopistossa yhteiskuntapolitiikkaa, ympäristöpolitiikkaa ja sosiaalityötä. Kontio on ollut valtioneuvoston nuorisoasiain neuvottelukunnan jäsenenä ja toiminut pitkään nuorten hyvinvointi- ja asiantuntijapalvelujen piirissä.

Hallituksen jäsen

Nettivastaava, sosiaali- ja terveyspolitiikka

Sirkka Rousu toimii parhaillaan yliopettajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja aiemmin mm. projektipäällikkönä Kuntaliiton sosiaali- ja terveysyksikössä. Koulutukseltaan Rousu on hallintotieteiden tohtori sekä sosiaalityöntekijä Tampereen yliopistosta. Sosiaalisesti oikeudenmukaista yhteiskuntapolitiikka Rousu edistää myös kotikuntansa kuntavaltuutettuna.

www.sirkkarousu.fi

Hallituksen varajäsen

Eero Yrjö-Koskinen on työskennellyt Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteerinä syksystä 2015 lähtien. Hän toimii Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajana 2002-2015, Euroopan parlamentin virkamiehenä 1995-2002 ja YK:n palveluksessa 1991-1995. Koulutukseltaan Yrjö-Koskinen on valtiotieteen maisteri. Hän oli vihreiden ensimmäinen liittosihteeri 1987-1988. Hän toimi Riihimäen kaupunginvaltuutettuna 2009-2012, jonka jälkeen on ollut poliittisesti sitoutumaton. Vapaa-ajallaan Yrjö-Koskinen harrastaa kilpauintia, lenkkeilyä ja luonnossa samoilua.

Hallituksen varajäsen

Juhani Filppula

Hallituksen varajäsen

Kristiina Kytöviita

Kristiina on aloittanut yhdistystoiminnan tämän vuoden alussa. Aiemmin hän on ollut jäsenenä eri yhdistyksissä mutta vasta VVT innosti mukaan aktiiviseen toimintaan. Kristiina haluaisi maailman kehittyvän oikeudenmukaisempaan suuntaan, vähentää ihmisten eriarvoisuutta ja tuloerojen kasvua sekä toimia luonnon monimuotoisuuden säilymisen puolesta. Hänen mielestään maailma nähdään liian usein musta-valkoisena. Hän toivookin enemmän keskustelua eri mieltä olevien ihmisten kesken, sillä loppujen lopuksi meissä kaikissa on enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroavaisuuksia. Kristiina työskentelee elintarvikealalla markkinoinnin parissa.

Hallituksen varajäsen

Liisa Lankinen (VTM) on eläkkeellä. Hän on työskennellytmuun muassa oikeusministeriön eu-asiantuntijana ja tekee nykyäänkin vapaaehtoistyötä Suomen Pakolaisavussa.

Hallituksen varajäsen

Kalevi Suomela

Hallituksen varajäsen

Noora Syongbund